Hemelvaartsdag
Donderdag 25 mei 2017
10.00 - Ds. S. de Marie

2e collecte: Bouwfonds

Beschrijving kerkgrenzen van DGK Zwolle e.o.

Grenslijn met DGK Hasselt: Vanaf Lemmer A6 richting Emmeloord, vervolgens N50 tot aan brug Ketelmeer/Zwarte meer. Daarna gemeentegrens Zwartewaterland-Kampen volgen tot gemeentelijke grens Zwartewaterland-Zwolle. Deze grens volgen over de N377 tot iets voorbij de A28. Hierna begint de kerkgrens met DGK Dalfsen. Grenslijn met GK Dalfsen: Vanaf N377 de spoorlijn naar het zuiden volgen tot de N758. Hierna de gemeentegrens volgen van Dalfsen-Zwolle. Vanaf de tweede keer dat de N35 wordt gepasseerd, de N35 volgen tot nabij Heino. Hier scherpe bocht terug naar de spoorlijn. De spoorlijn volgen tot Raalte/N348. De N348 in zuidelijke richting volgen tot aan Deventer en hier in een oostelijke bocht aansluiten op de A1. Vanaf dit punt op de A1 tot Duitsland loopt de kerkgrens tussen DGK Dalfsen en DGK Amersfoort. Grenslijn met DGK Amersfoort: Vanaf Lelystad-Haven zuidelijk Lelystad volgen tot aan aansluiting N302/A6. Hierna N302 volgen tot over de brug bij Harderwijk. Bovenlangs Harderwijk en dan terug via de A28/N302. Vervolgens via N302 tot aan de A1. A1 volgen tot iets voorbij Deventer, waar de kerkgrens met DGK Dalfsen begint.

GELDERLAND: alles wat onder Zwolle ligt begrensd door de snelweg A1, Oostelijk- en Zuidelijk Flovoland (m.u.v. Almere), Urk (onder voorbehoud), gemeente Noordoostpolder (onder voorbehoud en m.u.v. Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest).

De volgende plaatsen langs de kerkgrenzen vallen kerkelijk onder DGK Zwolle: Rutten, Creil, Espel, Urk, Tollebeek, Nagele, Emmeloord, Bant, Hessenpoort, Berkum, Herfte, Wijthmen, Laag Zuthem, Schalkhaar, Deventer, met de bijbehorende wijken (Colmschate), Lelystad, Biddinghuizen, Dronten, Swifterband, Hierden, Hulshorst, Elspeet, Uddel, Apeldoorn, Deventer en alle andere plaatsen binnen de kerkgrenzen.

De volgende plaatsen vallen kerkelijk onder DGK Hasselt: Kuinre, Luttelgeest, Marknesse, Ens, Kraggenburg, Vollenhove, Kamperzeedijk-Oost, Genemuiden, Hasselt, Holten en Genne.

De volgende plaatsen vallen kerkelijk onder DGK Dalfsen: Nieuwleusen, Dalfsen, Hoonhorst, Heino, Raalte, Heeten, Bathmen en Holten.

De volgende plaatsen vallen kerkelijk onder DGK Amersfoort: Almere, Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Garderen, Beekbergen en Zutphen.

PS. De grenslijn ligt in het midden van een weg, spoorlijn of waterweg.